Otobüs Kalkış Saatleri
Beylikdüzü Migros 20:00
Avcılar Metrobüs 20:15
İncirli Dilek Pastanesi 20:30
Mecidiyeköy Mado 20:45
Kadıköy Evlendirme Dairesi 21:00
Bostancı Köprü 21:10
Kartal Köprüsü 21:20
Pendik Köprü 21:25
Gebze Center 21:40
Bursa Otogar 23:00
Belirlenen saatte misafirlerimizi belirlenen noktalardan aldıktan sonra Şirince'ye hareket ediyoruz.
Yunan yazar Dido Sotıroyo'nun "Benden Selam Söyle Anadolu’ya" adlı eserinde bahsettiği ve "Yeryüzünde cennet diye bir şey varsa bizim Kırkıca'mız (Şirince) O cennetin bir parçası olsa gerektiğidir’’dediği Şirince'de kahvaltımızı yapmak için restoranımıza gidiyoruz.
Otantik Yunan mimarisi barındıran tarihi evleri ve güzellikleri doyasıya geziyoruz. Daha sonra Efes antik kentine hareket ediyoruz. Memmius Anıtı, Küretler Caddesi, Herakles Kapısı, Arcadiane Caddesi, Traian Çeşmesi, Hadrian Tapınağı, Tiyatro, Scholastika Hamamları, Gymnasion, Ticari Agora, Odeon, Parlamento Binası, Mozaikli Kaldırım, Palaestra ziyaret edeceğimiz yerler arasında olacak. Efes Antik Kenti ziyaretimizin ardından Hristiyan inancında yer alan Meryem Ana'nın yaşamını sürdürdüğü ve yaşamının sonlandığı ev olarak kabul edilen ve aynı zamanda Hıristiyanlar için hac merkezi olan Meryem Ana Evi'ni ziyaret ediyoruz. İlk günün yorgunluğunu üzerimizden atmak için Lizbonia Çeşme otelimize gidiyoruz. Konaklama otelimizde.
Sabah otelimizde edineceğimiz sabah kahvaltısının sonrasında Alaçatı’ya hareket ediyoruz. Bilinen efsaneye göre, Alaçatı’da 1001 çeşit ot yetişirmiş, ancak bu yetişen otları kimse yalnız olarak toplayamazmış. Mevcut olan bu efsanenin sırrını çözmek ve keşfetmek amacı ile Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği koordinasyon bağıyla, Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenecek Alaçatı Ot Festivaline katılım sağlıyoruz. Alaçatı doğasının zenginliğini ve bitki çeşitliliğini tanıtmak ve bu bitkilerle yapılan geleneksel yemeklerin kaybolmamasını sağlamak amacıyla düzenlenen festivalde, Alaçatı'ya özgü otlar toplanarak lezzetli yemekler hazırlanmaktadır. Festivalin bu yılki ana teması deniz kenarlarında, bataklık ve nehir kenarlarında, nemli ortamlarda yetişen ‘Ebegümeci Otu’ olacaktır.
Festival boyunca Ebegümeci Otu ile yapılmış yemekler sizlerin huzurunda yarışmaya tabi tutulacaktır. Alaçatı’nın Arnavut kaldırım taşından dar kaplı Rum mimarisi ile Osmanlı mimarisinin birleşim harikası sokaklarında, coşkun kalabalığın içerisinde yerlerimizi alarak, üreticilerin otlu stantlarını göreceğiz ve kortej yürüyüşünü izleyeceğiz. Tanınmış, bilinen gurmelerin yemekleri ile festivale katılan yarışmacıların yapmış olduğu ve Festival Komitesi tarafından olanak sağlanan stantlarda belirli bir ücret karşılığında sizler için servise sunulacak yemeklerin tadımını yapma imkânımız bulunmaktadır. Rehberimizin vereceği serbest zamanın ardından geri dönüş yolculuğuna geçiyoruz.
YÜZDE 25 ÖN ÖDEME İLE KAYIT OLUN KALANI ARAÇTA NAKİT ÖDEYİN